N'goni Workshop

Een N’goni workshop is per definitie een intiemere workshop voor een kleine groep tot maximaal 10 volwassenen. Dit geeft de intieme sfeer en zachte kwaliteit van de N’goni goed weer. Door de rustige en duidelijke opbouw van de workshop is dit bijzondere instrument toegankelijk voor iedereen. Na afloop van de workshop ben je helemaal zen en blij! En we waarschuwen je alvast – N’goni spelen is verslavend! 😉

Vorige slide
Volgende slide

Een ontspannen N’goni workshop bij je thuis?

De N’goni is een Afrikaanse harp met een prachtig palet aan mooie warme klanken. Van oorsprong is het een instrument van de jagers uit West-Afrika. Zij gebruikten de N’goni om hun verhalen, riten en dansen te begeleiden. Het instrument zorgt voor een goed gevoel, een genot om naar te luisteren en zelf te bespelen. West-Afrikaanse ritmes zijn uitnodigend en ritmisch. Wil je dit ook een keer ervaren? Boek dan een N’goni workshop bij Michiel Moerkerk.

Wat ga je doen tijdens deze workshop? We nemen voor iedere deelnemer een N’goni mee, als je er zelf al een hebt is dat natuurlijk ook oké. We nemen je stap voor stap mee en leggen je alles uit over dit mooie Afrikaanse instrument. Je leert zelf spelen en tegen het einde van de workshop spelen we al een aardig deuntje samen. Een workshop N’goni is dus zowel cultureel als muzikaal.

Een verzorgde N’goni workshop op locatie

We verzorgen Djembé en N’goni workshops voor kleine en grote groepen. Wij faciliteren teamuitjes, teambuilding, energizers, verjaardagen, familiefeesten en schoolprojecten. Een N’goni workshop is geschikt voor kleinere groepen, tot 10 personen. We hebben een eigen locatie in Rotterdam, maar een workshop kan natuurlijk ook in andere steden; we komen graag naar je toe. Misschien wil je een presentatie met aansluitend een workshop. Of eerst lekker dansen op opzwepende ritmes én daarna ook nog zelf spelen? Dat kan!

Heb je zelf geen locatie, dan helpen we je graag mee met het zoeken naar de perfecte plek voor een workshop op locatie. In heel Nederland hebben we warme contacten.

Een N’goni workshop als bedrijfsuitje

Een workshop is mooie en muzikale manier om je collega’s beter te leren kennen. Tijdens deze intieme workshop is het een perfecte gelegenheid om samen te werken aan communicatie, leiderschap én betere samenwerking. Een N’goni workshop is een perfect teamuitje, maar kan ook een geweldige (luchtige) break tijdens een lange vergadering of training zijn!

Deze teamsessies zijn geschikt voor kleinere teams tot 10 personen. Afrikaanse muziek verbroedert en zorgt voor een fijne team-spirit.

Workshop bouw je eigen N’goni

Een door jezelf gemaakte N’goni is een echt heel persoonlijk instrument. In deze workshop gaan we een zelf een N’goni maken in authentieke stijl, met bamboe nek en snaren van vislijn. Het geluid van de bamboe nek geeft een heerlijke natuurlijke sound! In Mali zeiden ze al: “hout is mooi, maar bamboe geeft de natuurklank!”

Een N’goni bouwen kan natuurlijk niet in een uur. Dit is een exclusievere workshop die we alleen op verzoek verzorgen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Een N’goni workshop is voor iedereen!

Gezellig met collega’s, vrienden of met familie; een intieme N’goni workshop is geschikt voor iedereen! Michiel Moerkerk heeft ruim 20 jaar ervaring als workshopleider en docent en staat garant voor een succes-ervaring. Ook voor jou. Tijdens onze workshops ben je in goede handen. Wij brengen de Afrikaanse muziek tot leven in een samenspel van ritme, klank en plezier. Het gevolg; cohesie, afstemming en expressie.

Heb je speciale wensen, of ideeën? Bijvoorbeeld een middag workshop met aansluitend lekker samen eten? Of heb je hulp nodig met het vinden van een goede locatie? We denken graag met je mee om er een onvergetelijke dag van te maken.

4.9
google
Diana Poot
11 april 2024

Zeer geslaagde middag. Parkinsondag op de dagbesteding. Dit was een zeer geslaagde activiteit voor onze parkinson cliënten.

google
Matthijs Verschoor
20 september 2023

De kinderen op De Hoeksteen hebben allemaal een te gekke workshop gehad! Er was een fijne sfeer, iedereen mocht muziek maken en de tijd werd ook effectief ingezet. Zeker een aanrader.

google
Jann. Tets
5 september 2023

Workshop Djembé gehouden door Michiel en Silke op mijn 70-jarig verjaardagsfeest voor ruim 50 mensen. Iedereen was enthousiast. De workshop werd heel goed uitgelegd en iedereen deed volop mee. We kregen goede instructies en steeds positieve feedback als iemand iets persoonlijks had gedaan. Ook vooraf goede communicatie om alles te regelen. M.a.w. workshop Djembé echt aan te bevelen.

google
Francien Imminkhuizen
30 augustus 2023

Erg mooi hoe Michiel zijn enthousiasme voor muziek overbrengt op de leerlingen en hoe hij de leerlingen hierin mee weet te trekken op een positieve en stimulerende manier.

google
nermien geres
17 juli 2023
google
Belkis A
17 juli 2023

Ze komen al tijdje bij ons om workshops te geven aan kinderen. En ze doen het super leuk! Kinderen zijn heel enthousiast als zij komen

google
sukying wu
5 juli 2023

We hebben een geweldige workshop gekregen van Michiel. Hij heeft prachtige instrumenten en de trommelbegeleiding maakt dat je samen echt geweldig muziek maakt. Het resoneerde helemaal door. Echt een aanrader om een workshop via hem te boeken.

google
Marja van Wensen
11 januari 2023

Wat een geweldige workshop! Michiel weet hoe een klas pubers geboeid te krijgen en te houden!👌🏽

google
Saskia den Uijl
20 december 2022

Een hele leuke workshop gekregen van Michiel en Silke op locatie tijdens ons weekendje weg. Wat heeft iedereen genoten! Het lijkt ons erg leuk om komend jaar weer een workshop te volgen!

google
Iris Opmeer
19 oktober 2022

De kinderen van mijn groep 7 waren achteraf erg enthousiast over de les die zij hadden gehad. Er heerste rust en openheid, waardoor de kinderen open stonden voor het spelen van ritmes, maar zeker ool het zelf verzinnen!

google
Esther
16 oktober 2022

Het was een leuke workshop. Goede uitleg. Heel relax hebben we hard ons best gedaan. 🙂

google
Robin Koedood
16 oktober 2022

Te gekke workshop gehad met Michiel. Aanrader!

google
geert van emden
13 juli 2022

Michiel en Silke verzorgden voor de afsluiting van Buurtcamping BoTu een Djembe workshop voor bezoekers van de camping. Een geweldige sessie waarbij we samen heerlijk muziek hebben gemaakt. Dat werkte erg verbindend en was een heerlijke manier om drie dagen kamperen af te sluiten. De avond ervoor was Michiel eveneens op de Buurtcamping BoTu aanwezig als onderdeel van Omar Ka Orchestra. Een mega dikke tip als je een fantastische sfeer wil creëren op je event! We hebben genoten.

google
Ellen Vooijs
7 juli 2022

Feest op de Emmaschool in Rijnsburg, daar hoort een workshop Djembe bij. Het was geweldig. Door de rustige, kindvriendelijke en muzikale begeleiding van Michiel en zijn partner hebben onze leerlingen hun gevoel voor ritme laten horen. Prachtig om dit in de school te horen. Djembe draagt bij aan het ontwikkelen van de 21e vaardigheden! Super gedaan.

google
sylvia lasschuit
23 juni 2022

Vorige week is Michiel bij Stichting Zuidwester in Spijkenisse geweest om een djembe workshop te geven tijdens onze zomer feestweek aan onze cliënten. Cliënten zag je opbloeien en genieten. Sommige keken eerst de kat uit de boom om vervolgens toch mee te doen. Dit kon omdat het laagdrempelig was voor alle niveau's en de enthousiasme en vrolijkheid van Michiel. Bedankt voor deze onvergetelijke middag en wie weet tot een volgende keer.

google
Roos Van De Water
4 januari 2022

Michiel heeft al een meerdere keren workshops gegeven bij ons op school (voortgezet speciaal onderwijs) wij hebben kinderen zien opbloeien die wij anders vooral teruggetrokken meemaken. Michiel heeft oog voor de situatie en de groep kinderen en maakt er een leuk en leerzaam uur van.

google
Kathelijne Lemmens
7 december 2021

Michiel heeft een fantastische workshops gegeven voor de leerkrachten van onze school. Het was laagdrempelig en iedereen kon meedoen. Vanaf de eerste oefening klonk het al fantastisch! We hebben talenten ontdekt onder onze juffen en meesters. Ik kan me voorstellen dat Michiel dit ook heel leuk doet met kinderen. Wij gaan hem daarvoor ook vragen. Voor volwassenen: een zeer geslaagde workshop in verbinding!

google
Marina Van Es
11 november 2021

Michiel geeft heel enthousiast djembe les op een basisschool in Schiedam. Michiel is positief en enthousiast en zijn vrolijke lessen maakt iedereen blij.

google
Inias Somers
8 november 2021

Juist een fantastisch weekend gehad. Het was een prachtige ervaring om samen met Michiel en Eef een eigen n'goni te maken. Ze hebben ons geweldig begeleid in dit mooi proces, elk met hun eigen expertise. Het is zeker aan te raden aan iedereen. Doe zo verder, jullie zijn een geweldig team!!!

google
Kiki Eikhout
6 november 2021

Michiel heb ik leren kennen als begenadigd djembe speler en n’goni speler waarbij hij met veel flair en enthousiasme op het podium staat. Aangestoken door zijn enthousiasme volg ik nu djembe lessen in het Jan van der Ploeg huis erg leuk en door zijn enthousiasme leer ik snel. Daarnaast heb ik Michiel ingehuurd om een Djembe sessie te geven bij een volle maan ceremonie met een groep vrienden. Te gek wat dat voor enthousiasme opleverde en het gevoel dat je al snel samen muziek kunt maken. Een aanrader om Michiel te boeken hiervoor.

google
Jirka Peeters
5 november 2021

Michiel is een master op de djembé! Hij speelt verfijnd en heeft respect voor de west-Afrikaanse cultuur. Heel leuk om van Michiel les te krijgen zeker als je goed djembé wil leren spelen en je je wil amuseren!

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan

Wil je een onvergetelijke workshop boeken? Laat je gegevens achter en we nemen z.s.m. contact met je op.

Boeken en informatie workshop

N'goni, boek vandaag nog je N'goni workshop bij Michiel MoerkerkWat is een N’goni? De n’goni is een Afrikaanse harp. Van oorsprong is het een instrument van de jagers uit West-Afrika. Het lichaam van het instrument dient als klankkast en is gemaakt van hout of kalebas, overtrokken met een gedroogde dierenhuid. De N’goni wordt veelal gebruikt voor snelle melodieën en kan gezien worden als de ‘stamvader’ van de banjo.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten N’gonies: De donso ngoni, die wordt gebruikt door jagers tijdens traditionele ceremonies, en de Kamale N’goni wordt gebruikt voor de “populaire” muziek. De kamale heeft zes snaren, terwijl de donso meestal vier of vijf heeft.

Tijdens de workshop laten we je de Kamale N’goni uitproberen.