Over Michiel Moerkerk

Op jonge leeftijd werd ik gegrepen door ritmes en muziek. Als kind door drums en conga’s, sinds adolescentie door Afrikaanse percussie.

Vele jaren heb ik gewijd aan de djembé en de doundouns. Door een droom kwam de kamale n’goni in mijn leven. Dit is een Afrikaanse harp uit Mali. 

Regelmatig ben ik in Afrika om mijn studie naar deze instrumenten te verbreden en verdiepen. Met grote interesse en diep respect voor de traditie van de instrumenten, blijf ik in ontwikkeling als muzikant. Met verschillende bands ben ik vaak te zien en te horen op binnenlandse en buitenlandse podia. Een kleine greep: Lowlands, Paradiso, Dunya Festival, Zwarte Cross festival, Landjuweel, Grounds.

Naast de muziek is dans een passie, in het bijzonder het begeleiden ervan. Dit doe ik graag en ben inmiddels een veelgevraagd dansbegeleider bij workshops en festivals. 

In 2017 heb ik Planet Ngoni, een on-offline academy voor de kamale n’goni, opgericht. Met een internationaal ledenbestand en crossovers met Afrikaanse meesters.

Sinds 2009 verzorg ik door heel Nederland wekelijks djembé workshops aan teams, scholen, bedrijven, families en vrijgezellenfeestjes, vriendinnendag en verjaardagen. Met 20 jaar ervaring in het onderwijs is lesgeven aan groepen een tweede natuur geworden.

Vanaf 2016 werk ik als muzikaal leider bij Het Orkest bij Orion. Een zorginstelling voor mensen met een beperking.

Ik woon samen met mijn twee kinderen in Rotterdam. Ik houd van varens en gorilla’s.